OD NAJBOLJE USLUGE DO NAJLEPŠEG ENTERIJERA
Kao jedno od najpopularnijih pića na svetu, uživanje u šoljici kafe može zavisiti kako od nje same, tako i od okoline u kojoj je ispijamo, ali i samog kafea. Moramo se složiti da dizajn enterijera igra ogromnu ulogu u pridobijanju kupaca. Svakodnevno prolazimo pored mnoštva kafića, restorana i ostalih ugostiteljskih objekata, međutim pored kvalitetne usluge, najčešće nas privlače dobri enterijeri i dobar dizajn. Ovo je vreme kada konkurencija čini gotovo sve kako bi pridobila delić svojih kupaca. Stoga, ukoliko se odlučujete da otvorite kafić ili restoran iz svojih snova, neminovno je da znate da ljudi žele da ispijaju kafu i pojedu dobar obrok u pre svega prijatnoj atmosferi.
Koliko je onda zapravo bitna kafa, dobar obrok, a koliko lep i topao prostor u kojima se osećamo udobno? Na to pitanje ćemo vam sada odgovoriti kroz nekoliko zanimljivih ideja dobro uređenih ugostiteljkih prostora.

Jedan od svakako dobrih, ako ne i najvećih prednosti kada je ugostiteljski objekt u pitanju je pogled, da li se on nalazio na krovu zgrade, trećem spratu ili prizemlju, on i te kako doprinosi u samoj lepoti enterijera. Ako volite nešto opušteniji stil, sinergiju prirode i boja, onda bi ovako nešto bio pun pogodak. Šareni jastuci koji razbijaju tamno obojeni prostor, drvene površine, metalne okvire i osvetljenje, dolaze do izražaja i stvaraju kontrast samog ambijenta. Lepa bašta, po koja saksija cveća stvara takođe utisak udobnosti i osećaj mira u prirodi kome svi svesno ili nesvesno težimo.
Međutim, dobar restoran ili kafić ne izdvaja samo dobro uređen enterijer, već i dobra ideja kojom bi mogao obezbediti svoj jedinstven i poznat naziv. Na primer, ukoliko otvorite riblji restoran, neki upečatljiv detalj kao što je luster u obliku hobotnice bila bi odlična asocijacija za ono što radite – pravite odlične riblje specijalitete, te bi i ovo bila prava jedinstvenost koja bi pomogla da urežete vaš brend u misli kupaca.
