Odaberite brend univera:

  • Univer je jedan od najpopularnijih materijala koji se koristi u industriji nameštaja i građevinarstvu. To je pločasti materijal koji se sastoji od tankih drvenih ili drvenih vlakana koji su komprimirani i zalepljeni zajedno smolom. Ovaj proces čini univer izuzetno čvrstom i stabilnom, što je čini idealnim izborom za različite namene.
  • Jedna od najvećih prednosti univera je njena prilagodljivost. Može se lako rezati, oblikovati i obraditi, što olakšava proizvodnju raznovrsnih komada nameštaja i građevinskih elemenata. Takođe je dostupan u različitim debljinama i dimenzijama, što omogućava prilagođavanje specifičnim potrebama i zahtevima projekta.
  • Univer je takođe ekonomičan materijal. U poređenju sa drugim vrstama drveta, poput furnira ili punog drveta, iverica je često jeftinija opcija. To ga čini popularnim izborom za ljude sa ograničenijim budžetom, ali koji i dalje žele visokokvalitetne proizvode.
  • Pored toga, dolazi u različitim finišima i bojama, što omogućava širok spektar dizajnerskih mogućnosti. Može imitirati izgled prirodnog drveta, kamena, metala ili drugih materijala, pružajući estetski privlačne opcije za različite stilove enterijera.
  • Ipak, važno je napomenuti da iako je univer izuzetno praktičan materijal, može biti podložan oštećenjima ako se nepravilno koristi ili ako nije adekvatno zaštićen od vode i vlage. Stoga je važno pažljivo odabrati i pravilno održavati kako bi se obezbedila njihova dugotrajnost i funkcionalnost.