hranipex

Naziv: Silikonski lepak ogledalo Hranipex 310ml

Šifra artikla: 852SILM

Područje primene:

Montaža dekorativnih ogledala na različitim površinama: glazura, staklo, malter, beton, OSB, drvo, šperploča, čak i na 5°C. Lepljenje mozaik ogledala (ogledalo-ogledalo veza) u tuš kabinama. Montaža ogledala na površinama izloženim vibracijama i stresu (nove konstrukcije). Montaža ogledala i glomaznih pločica (npr. u izgradnji sistema sa kliznim vratima).

Osobine:

Silikonski lepak za ogledala – 100% rastvarač čistog lepka – sistem neutralnog zaptivanja. Namenjeno fiksiranju i lepljenju ogledala i staklenog mozaika. Konzistentnost i boja takođe omogućavaju zaptivanje ivica ogledala. Odlično prijanja na većinu materijala i površina prisutnim u građevinarstvu: staklo, sirovo i obojeno drvo, pločice, cigle, beton, zasićeni beton, cementni malter, laminirano staklo, metal i većina netemperovane plastike.

Tehničke karakteristike:

Priprema površina:

Površina, na koju se nanosi silikon, treba da bude čista i bez prašine, prljavštine, ulja, masti, rđe i drugih supstanci koje sprečavaju prijanjanje. Staklo, glazirane površine, drvo moraju biti očišćeni alkoholom, white spirit ili drugim rastvaračem. Čelične površine treba očistiti žičanom četkom, oksidujućim metalima (npr. bakar, olovo) – oblikovati a zatim osigurati od korozije. Uklonite ostatke starog zaptivača. Preporučuje se da se izvrši test adhezije na površini pre upotrebe proizvoda. Silikon ne zahteva prajmer, ali na određenim površinama može biti potrebe da se koristi prajmer.

Uputstvo za upotrebu:

Pre primene silikona obod treba oblepiti samolepljivom trakom. Isecite vrh kertridža, ostavljajući deo navoja. Zašrafiti aplikator na navoj, isečen pod uglom i podešen prema širini spoja. Nanesite ručnim ili pneumatskim pištoljem. Proizvod se nanosi paralelno, vertikalnim trakama ili point aplikacijom kako bi se omogućilo isparavanje silikonskih sporednih proizvoda. Ne zaptivati ivice ogledala dok se silikon ne očisti. U zavisnosti od veličine i težine ogledala, nakon lepljenja, treba ostaviti nekoliko sati. U slučaju da je ogledalo nepoznatog proizvođača, treba sprovesti test lepljivosti pre lepljenja. Ogledalo treba osigurati u skladu sa DIN EN 1036:2001 ‘Glass in building'(Staklo u zgradi). Float stakla ogledala sa srebrnim premazom za internu upotrebu ili za DIN 1238 sa sledećim premazivanjem: 0,7 g/m2 srebro, 0,2 g/m2 bakar 50 pm debeo prajmer i završni premaz, uključujući 20 pm osnovnog premaza. U slučaju lacobel pločica nepoznatog proizvođača, test aplikacije treba da se uradi pre lepljenja da se proveri da li ima bilo kakvih promena u boji radne površine na lacobel pločicama. Silikon može da se poravna špahtlom za silikonska širenja koja je namočena u sapunici. Koristite alate od plastike ili nerđajućeg čelika. Silikon se suši u reakciji sa vlagom iz vazduha, zato zaptivanje treba vršiti pod uslovima koji omogućavaju pristup vazduha. Pranje očvrsle zaptivke komercijalnim sredstvima za čišćenje produžava rok trajanja. Nakon upotrebe, obrišite alat papirnim ubrusom i čistiti rastvaračem.

Skladištenje:

U originalnoj zatvorenoj ambalaži, na suvom i hladnom mestu u periodu 18 meseci od datuma proizvodnje na temperaturi od +5° do +35°C. Čuvajte od mraza! Čuvajte van domašaja dece.